Stichting Softbaldino

De Stichting is een initiatief van Dinet Oosting, speelster van het Nederlands Dames Softbal Team. Zij heeft samen met haar vader, Cobus Oosting, de Stichting opgericht.

Het doel van de Stichting is om

  •  zoveel mogelijk scholen bij het softbal te betrekken middels toernooien en softbal-clinics,
  •  zoveel mogelijk (honk- en) softbalverenigingen die de toernooien organiseren financieel te ondersteunen bij het aantrekken van topspeelsters bij die toernooien
  •  de topverenigingen te ondersteunen in hun streven topsport te bedrijven
  • kinderen te ondersteunen die graag willen softballen maar daar niet de benodigde financiële middelen voor hebben.

Door deze doelen na te streven hoopt de stichting dat meer leerlingen zich zullen aanmelden bij de honk- en softbalverenigingen zodat de softbalsport in z’n algemeenheid breder wordt.

De stichting probeert bedrijven en subsidieverstrekkers te benaderen om de doelen te bereiken. Dit gebeurt nu op kleine schaal, terwijl er, zeker op de scholen voor voortgezet onderwijs, altijd aan softbal wordt gedaan. De leerlingen komen vooralsnog niet naar de verenigingen. De topsport heeft ook geldverstrekkers nodig. Door inzet van de topspeelsters te vragen bij de scholenprojecten kunnen zij hun verenigingen en/of het(de) nationale team(s) aan de benodigde revenuen helpen.

De verenigingen hebben te weinig kader/mensen om deze zaken te regelen. De softbalsport onder de aandacht brengen is van het grootste belang om deze sport op niveau te laten overleven. Daarvoor is een gezonde basis nodig, zeg meer ledenaanbod, zodat selectie van goede spelers/speelsters mogelijk is.

Kinderen

Kinderen die wel willen softballen, maar niet de financiële middelen daarvoor hebben, worden gesteund. Ondernemingen en subsidieverstrekkers staan graag aan de wieg van nieuwe mogelijkheden voor leerlingen/kinderen om zich te ontwikkelen in welke sport dan ook. Gelukkig zijn er verschillende marktspelers die een maatschappelijke inbreng van hun bedrijf graag willen uitdragen. Minder bedeelde kinderen, de breedtesport, maar ook de topsport mogelijkheden bieden, door eigen inzet, zijn ideeën die in het huidige maatschappelijke klimaat aanspreken.

Magazine

De softbalsport heeft meer bekendheid nodig. Vandaar deze website en de DINO! het fastpitch softbalmagazine. Op de website en in het magazine zullen reclame-uitingen mogelijk zijn. De website zal worden gebruikt om een breder publiek ook de topwedstrijden te laten zien via de Softbaldino Webstream TV. Opbrengsten zullen (met aftrek uiteraard van de kosten) aan de doelen ten goede komen.

Scholensoftbal

In de aanloop naar de oprichting van de Stichting zijn via bedrijven schoolsoftbaltoernooien georganiseerd. De Stichting heeft het Nederlands Dames Softbalteam naar de toernooien gehaald om kennis van het softbal met de leerlingen(en leerkrachten) te delen. De bedrijven bekostigden de toernooien. In principe zal op dezelfde manier worden geopereerd voor de toekomst.

Olympic Moves (KVLO)

In samenwerking met de Olympic Moves worden schooltoernooien voor het voortgezet onderwijs georganiseerd. Topsoftbalsters worden gevraagd clinics op scholen te geven en de tournooien te begeleiden.

Inmiddels heeft het basisonderwijs de steun van Softbaldino. Al enige jaren worden daar clinics gegeven. Verdere uitbreiding via meer toernooien in meer provincies en/of uitbreiding naar het basis onderwijs. Ook een uitbreiding naar Duitsland kan tot de opties te behoren.

De formule topspelers in direct contact met de breedtesport komt niet veel voor. Ook zal de prijs van deelname door bedrijven van een andere orde zijn dan in de grotere sporten waar dergelijke projecten weleens voorkomen. Het contact met topspeelsters is overigens ook mogelijk voor de sponsorende bedrijven.

Het lijkt erop dat de Stichting Softbaldino aardig op weg is een plaats te verwerven in de softbalwereld. De vele tournooien en clinics en het feit dat de Slugger Award (2016) aan Softbaldino werd uitgereikt mogen daarvan getuigen.

Bestuur

Het bestuur wordt vooralsnog gevormd door:

  • J.L. Oosting (Cobus), Frieslandlaan 1, 9642 GL  Veendam, geboren 25 januari 1948 te Zuidlaren
  • D.T. Oosting (Dinet), Beneluxlaan 107, 7543 XN  Enschede, geboren 15 mei 1991 te Veendam

Meer informatie

Over Stichting Softbaldino en DINO!
Cobus Oosting
0598-632778
06-51963023

cobus@softbaldino.nl

Word donateur!

Steun voor minimaal € 25,- per jaar de stichting Softbaldino en ontvang de DINO! minimaal 4x per jaar in de brievenbus!

Nu aanmelden >>