Verslag Scholensoftbaltoernooi The Blokes

Gepubliceerd door admin op

Op een van de eerste zomerdagen van het jaar werd het  scholen softbal een groot succes.

De meisjes  en jongensteams werden gecoacht door speelsters van het Nederlands Dames Softbal Team en Jong Oranje.

De wedstrijden speelden zich af in een sfeer van gezelligheid, maar ook van gedrevenheid. De kleine 200 leerlingen van het Aletta Jacobs College(AJC), het Dollard College Woldendorp (DC)en de Winkler Prins (WP) lieten  aardige staaltjes softbal zien. Aan slag werden vele honkslagen gemaakt, tot homeruns. In het veld werden ballen op prima wijze verwerkt tot de zogenaamde “nullen”.

De jeugd genoot zichtbaar van het spelletje. Om de punten werd felle strijd geleverd, maar altijd in een sfeer van goed bezig zijn.

De prijzen werden als volgt verdeeld:

Jongens bovenbouw (15 t/m 17 jaar) 1. WP Athletics, 2. DC Mariners, 3. WP Yankees.

Meisjes  bovenbouw (15 t/m 17 jaar) 1. WP Olympia, 2. WP Pioneers, 3 DC Devils.

Omdat er bij de onderbouw  met jongens teams en gemengde teams werd gespeeld en er een groot aantal deelnemers was werden finales gespeeld om de 3e plaats (WP Terrasvogels – WP Sparks), de 2e plaats (AJC Diamonds – WP Blokes) en de 1e plaats(WP Centrals – AJC Giants)

De eindstand: 1. AJC Giants, 2. WP Centrals, 3. AJC Diamonds.

Na deze enerverende wedstrijden konden de deelnemers nog kijken naar een wedstrijd tussen het Nederlands Dames Softbal Team  en Jong Oranje.

Bewondering over het geweldige pitchen(opgooien) van de Dames was alom. De geweldige honkslagen oogstten eveneens veel bewondering. Om van het geweldige veldspel nog maar te zwijgen. Dinet Oosting oud-speelster van The Blokes  en speelster van het NDST was  aanwezig maar werd door een blessure uit voorzorg gespaard

De vele vrijwilligers van The Blokes en de stichting Softbaldino kunnen terugzien op een geslaagde dag.

Alle reden voor de organisatie om er een traditie van te maken.

Categorieën: Uncategorized