Softbaldino: op naar een nieuw softbalseizoen

Gepubliceerd door admin op

i-sSt5T9B (Small)De meeste clubs zijn al weer enkele maanden bezig om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ook de Stichting Scholensoftbal/Softbaldino is al weer even doende om de plannen voor het seizoen 2015 uit te stippelen. Maar eerst even een terugblik:

In het seizoen 2014 heeft de stichting Softbaldino veel zaken geregeld:

  • Diverse toernooien (Groningen, Veendam, Winschoten). Al was de deelname niet altijd even optimaal de Stichting blijft doorgaan met dit soort toernooien.
  • Diverse clinics. Op scholen in Groningen, Haren, Hoogezand, Leek, Veendam, Winschoten, Woldendorp en Zuidlaren(Dr.) werden door de dames van het Nederlands Dames Softbal Team softbal gerelateerde sportlessen gegeven.
  • Uitgave van drie Magazines (2 reguliere en de WK-Special). In deze bladen wordt de softbalsport exclusief gepromoot.
  • Ondersteuning van topsporters. De softbalsters ontvingen een ondersteuningsbedrag voor de trainingskampen in de USA.
  • Ondersteuning WK Softbal in Haarlem. Softbaldino zette het WK bestuur via Kars Potze Mannenmode Veendam in het pak en was mede daardoor vertegenwoordigd op dit belangrijke en succesvolle toernooi.

Een lijst waar de Stichting trots op is!

Toch kan het nog beter! Voor het seizoen 2015 heeft Softbaldino een ambitieus programma:

Op 20, 21 en 22 april worden met de Olympic Moves van de KVLO drie toernooien in Groningen, Drachten en Veendam gehouden voor diverse plaatsen in de landelijke finales van de Olympic Moves.

De clinics op de scholen blijven doorgaan. Met dit verschil dat de geplaatsten voor de landelijke finales (juni) in hun voorbereiding gebruik kunnen maken van de kennis van het NDST. De reguliere clinics zullen blijven plaatsvinden en bij voldoende belangstelling ook de reguliere toernooien. Met zelfs nog een enkele uitbreiding. We denken daarbij aan WHSC en de Winschoter scholen voor het voortgezet onderwijs, maar ook aan een uitbreiding naar de basisscholen. Met name in Drachten, Veendam en Winschoten, maar wellicht ook Groningen.

Dit i.s.m. Sportbedrijf Smallingerland, Sportzaken Veendam en het Huis voor de Sport Groningen._jf13372 (1) (Custom)

Nu al heeft het Alfa College Groningen haar medewerking toegezegd in het leveren van o.a. scheidsrechters. De stichting Softbaldino zal daar enige clinics op deze opleidingen tegenoverstellen.

De bedoeling is dit jaar 4 Magazines uit te geven. Rond 4 april, 10 juni, 19 augustus en 11 november komen deze DINO! ’s uit. Daarbij is de haalbaarheid qua sponsoren natuurlijk van belang. Maar we zijn vol goede moed. Zeker nu het er alle schijn van heeft dat in 2020 Softbal weer op de Olympische Spelen vertegenwoordigd zal zijn! Met de KNBSB is overeenstemming bereikt om het Magazine digitaal ook op hun website te plaatsen. Bovendien verleent de bond haar medewerking aan het redactionele gedeelte van DINO!.

De 7 topclubs van de nieuwe GOLDEN LEAGUE zullen een met een Softbaldino uiting op hun velden kunnen spelen. Daar waar mogelijk wordt het Nederlands Dames Softbal Team ondersteund!

Wellicht komen nog meer zaken op ons pad. We denken aan het Europese Kampioenschap dat in juli in Rosmalen, bij Gryphons, wordt gespeeld.

U zult begrijpen dat de steun van sponsoren onontbeerlijk is.

Daarnaast probeert Softbaldino een uitbreiding van donateurs te bewerkstelligen. Bent u nog geen donateur? Voor minimaal € 25,- bent u het wel! De opbrengsten komen direct ten goede van het softbal! U krijgt het magazine daarvoor gratis in huis!

Voor het Magazine DINO! worden diverse bedrijven vanaf nu benaderd om hun medewerking te verlenen.

Op naar het nieuwe seizoen topsoftbal!! We houden u op de hoogte!

Cobus Oosting

Voorzitter Stichting Softbaldino/Scholensoftbal

Categorieën: Uncategorized