Softbaldag Veendam met NDST belevenis voor basisscholen

Gepubliceerd door admin op

Op donderdag 22 mei werden in het roemruchte stadion  “De Langeleegte” diverse basisscholen getrakteerd op een heuse softbalclinic door het Nederlands Dames Softbal Team. 

Om 8.30 uur starten de eerste scholen met de clinic. De onderdelen slaan, gooien, vangen/fielden stonden op het programma. De internationals deelden aan “supertalenten” Golden Cards uit. Dat betekent een uitnodiging van de plaatselijke Honk- en softbalvereniging The Blokes voor een aantal gratis trainingen. Maar niet alleen de uitspringende spelertjes waren enthousiast. Ook de andere jongens en meisjes die nu ontdekten dat deze sport toch wel geweldig is, kunnen bij The Blokes terecht. De vereniging heeft zowel een pupillen als een aspiranten team. Zij verheugen zich op alle kinderen die deze sport graag willen beoefenen.

Naast de technische oefeningen werd tegen het eind van de clinic een wedstrijdje gehouden. Ook hier was de beleving van de sport fantastisch. Mede ondersteunt door het mooie weer.

Radio Parkstad maakte van het bezoek een reportage. Waardoor de clinic voor de scholieren nog meer impact kreeg.

Tegen het eind van de clinic kregen alle leerlingen een flyer van The Blokes en een DINO! uitgereikt. De DINO! is het magazine van de Stichting Softbaldino. Samen met de gemeente Veendam en sponsoren heeft die Stichting deze dag mede mogelijk gemaakt.

Daarna was het handtekeningen jagen. In het magazine stonden namelijk foto’s van alle speelsters. En menigeen liet zich de gelegenheid niet ontgaan om bij die foto een handtekening te krijgen.

Daarna volgde ’s morgens nog een ronde met weer drie basisscholen. En ’s middags nog een.

Zo’n 230 basisschoolleerlingen maakten kennis met de sport Softbal. Daarnaast gaf het NDST in Hoogezand, Leek, Veendam en Winschoten die dag clinics aan de scholen voor het voortgezet onderwijs. Stuk voor stuk waren leerlingen en scholen  enthousiast. Het ligt dan ook in de bedoeling  deze dag(en) volgend jaar weer op te zetten.

De Stichting  Softbaldino dankt de diverse sponsoren en donateurs die de softbaldagen op de diverse scholen en in Veendam hebben mogelijk gemaakt.

 

Categorieën: Uncategorized