NDST drie weken in provincie Groningen

Gepubliceerd door admin op

IMG_0250 (Small)Hoe je ook tegen softbal aankijkt, een gebrek aan instelling kun je de Dames van het Nederlands Softbal Team niet verwijten. Na een flinke korting op de tegemoetkoming van en door het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sportfederatie (NSF) zitten de Dames niet bij de pakken neer. Zo kon het voorkomen dat gedurende drie weken diverse Dames in Groningen vertoefden om aan verschillende scholen clinics te verzorgen. Geregeld door de Stichting Scholensoftbal/Softbaldino, die ze daarvoor via het bedrijfsleven en donateurs sponsorde.

Scholen als het Aletta Jacobs College Hoogezand, Augustinus College Groningen, RSG De Borgen Leek, Dollard College Woldendorp, Gomarus College Groningen, Maartens College Haren, Ubbo Emmius College Veendam en Winschoten en de OSG Winkler Prins Veendam en het Zernike College Zuidlaren werden kregen bezoek van deze zeer ervaren Softbalsters. Softbalsters die straks van het door hun activiteiten bijeen gebrachte geld, drie weken op trainingsstage gaan naar Illinois (USA) om zich daar voor te bereiden op het Wereld Kampioenschap van 15 t/m 24 augustus 2014 te Haarlem.

Als afsluiting voor de scholen werden toernooien gehouden bij de honk- en softbalverenigingen in Groningen (Caribe), Leek (The Knights komt nog op 25 juni), Veendam (The Blokes) en Winschoten (WHSC).

Uitslagen

Caribe

Categorie 1e/2e Klas gemengd: 1.Augustinus College 2, 2. Zernike College 2, 3. Augustinus College 1

The Blokes

1e/2e Klas meisjes: 1. Dollard College Woldendorp, 2 .Winkler Prins 2, 3. Winkler Prins 1

1e/2e Klas jongens: 1. Dollard College Woldendorp, 2.Ubbo Emmius 1, 3. Ubbo Emmius 2

3e/4e Klas meisjes: 1. Aletta Jacobs College, 2. Ubbo Emmius 2

3e/4e/Klas jongens: 1. Aletta Jacobs College, 2 Winkler Prins, 3 Ubbo Emmius

WHSC

3e/4e Klas gemengd: 1. Gomarus College Groningen, Ubbo Emmius, 3. Ubbo Emmius

De organiserende verenigingen en Stichting Softbaldino hopen dat volgend jaar nog meer scholen aan de toernooien zullen meedoen.

 

Categorieën: Uncategorized