Dinet Oosting wint Star Award

Gepubliceerd door admin op

Dinet MVP ek2013 2Dinet Oosting weer geëerd op KNBSB  uitreiking honkbal- en softbalprijzen bij Stars Awards. Zij kreeg de Egbert van der Sluis Memorial Trophy (Best Dutch International under 23).

Nadat de geboren Veendamse  deze zomer Europees Kampioen werd met het Nederlands Dames Softbal Team en de prijs van Most Valuable Player van het tournooi werd in Praag, is de prijs voor de beste Nederlandse international onder 23 haar zaterdagavond op de Stars Awards ten deel gevallen.

Dinet die met het NDST probeert via de “Be part of the Challenge” gelden bijeen te brengen ,is samen met haar team zeer actief.

Want ondanks de geweldige prestaties van het team (3x op rij Europees kampioen, 8e en 6e bij het WK ) heeft het NOC/NSF gemeend de geldkraan dicht te draaien. Nadat de softbalbond met succes deze stap had bestreden en er dus wel door het NOC/NSF betaald moest worden, gaf deze organisatie slechts de helft van de normale geldsom. Nu het wereldkampioenschap komende zomer in Haarlem is, is een extra goede voorbereiding noodzakelijk om tijdens dat toernooi goede prestaties te leveren.

Met haar vader heeft ze nu een stichting (Scholensoftbal/Softbaldino) opgericht om met inzet van topspeelsters de breedtesport te stimuleren, via schooltoernooien en softbalclinics. Met ondersteuning van het bedrijfsleven profiteert zo niet alleen de topsport, maar ook de breedtesport, met name de honk-en softbalverenigingen. Binnenkort verschijnt het Magazine “Softbaldino” waarvan de opbrengst ten goede komt van de doelstellingen van haar stichting.

Lees verder op de website van de KNBSB

Categorieën: Uncategorized